Incassozaken


Het is geen verrassing dat de groei van vrijwel iedere organisatie afhangt van goede verkopen en klantrelaties. Het sluiten van een verkoop is één ding, ervoor zorgen dat u ook daadwerkelijk betaald wordt binnen de afgesproken termijn is een tweede. Niets is vervelender dan uw klanten te moeten herinneren aan een openstaande factuur en tegelijkertijd nieuwe producten/diensten aan te bieden om de verkoop te blijven stimuleren. Daarnaast is een goed debiteurenbeleid van groot belang voor de liquiditeitspositie van uw bedrijf.

Het is wenselijk om het verkoopproces en het innen van betalingen gescheiden te houden, en hiermee kan ik u van dienst zijn. Sinds 1994 ben ik met mijn advocatenkantoor gevestigd in Oudenbosch, en deze afgelopen 25 jaar heb ik de nodige ervaring opgedaan met onder andere het incasseren van openstaande facturen. Iedere situatie en klant is anders en vereist een bepaalde benadering om – naast de betaling – ook de relatie tussen u en uw klant te behouden.

Ik biedt u hierbij graag mijn diensten aan tegen een scherp incassotarief, waarbij alleen honorarium in rekening gebracht wordt als er ook daadwerkelijk een betaling is gedaan door uw klant. Deze kosten kunnen in de meeste gevallen op uw klant verhaald worden, waardoor u geen financiele gevolgen ondervindt van het proces.

De hoogte van het honorarium is een percentage van het te vorderen bedrag, en wordt via volgend schema berekend:

Over de eerste € 2.500,00 15 %
Over het meerdere tot € 5.000,00 10 %
Over het meerdere tot € 10.000,00 8 %
Over het meerdere tot €190.000,00 5 %
Over het meerdere 1 %

Het voordeel van deze methode is dat u niet voor verrassingen komt te staan zoals met een uurtarief, het honorarium is van tevoren vastgesteld. Enige voorwaarde om voor dit tarief in aanmerking te komen is dat u met enige regelmaat gebruik maakt van mijn diensten.

In sommige gevallen komen er extra kosten bij kijken voor bepaalde rechterlijke procedures, zoals deurwaarderskosten, uittreksels en griffierechten. Deze bij wet vastgestelde kosten worden ongeacht het resultaat in rekening gebracht. Het incassotarief daarentegen wordt alleen berekend indien er daadwerkelijk betaald is: No cure no pay.